Hanhenfile balsamicokastikkeessa

Poista hanhen rintafileestä nahka ja mahdolliset kalvot ja ripottele pintaan suolaa. Kypsennä 80–100 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 63 astetta. Jätä file hetkeksi folion alle vetäytymään.

Leikkaa rintafileen kypsyessä nahka ohuiksi siivuiksi. Laita nahkapalat pannulle ja ruskista miedolla lämmöllä kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Valuta nahkasiivut, laita talouspaperin päälle ja suolaa. Ota hanhenrasva talteen.

Kastike

Käristä hanhenrasvassa (2 rkl) hetki valkosipuliviipaleita (2 kynttä) ja chilipaprikaviipaleita (1 mieto). Lisää joukkoon balsamicoetikkaa (2 rkl), hunajaa (2-3 rkl), ketsuppia (3 rkl) ja vettä (3 rkl – tarpeen mukaan). Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa kypsä rintafile poikkisyin siivuiksi ja ripottele rapeita nahkachipsejä päälle.

Hanhen lisäkkeeksi sopivat vaikkapa rosmariinilla maustetut uuniperunat, joille valellaan perinteisen öljyn sijasta hanhen rasvaa!

 

0 Comments

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *