Pehmeä hanhen rintafile ala Ilkka Arvola

Pehmeä hanhen rintafile_nico backström

n. 2 annosta

  • 1 hanhen rintafile
  • voita
  • suolaa

Poista rintafileestä sisäfile, nahka ja mahdolliset kalvot.

Ruskista rintafile kevyesti voissa molemmin puolin ja ripottele pintaan suolaa. Laita paistomittari fileeseen ja asenna sisälämpötilaksi 64 °C ja kypsennä 80–100 °C uunissa. Rintafile kypsyy 30-60 minuutissa. Matalan kypsennyslämpötilan ansiosta rintafileestä tulee todella pehmeää.

Leikkaa nahka ohuiksi siivuiksi, laita viileälle pannulle ja ruskista miedolla lämmöllä kunnes nahkasiivut ovat kullan ruskeita ja rapeita. Valuta nahkasiivut, laita paperin päälle ja suolaa. Ruskista sisäfile pari minuuttia puoleltaan, ripotella päälle vähän suolaa. Sisäfileen voi tarjota sellaisenaan pienenä makupalana tai viipaloituna salaatin joukossa.

Leikkaa hanhen rintafile poikkisyin siivuiksi ja ripottele rapeita nahkachipsejä päälle. Tarjoile kastikkeen ja haluamasi lisäkkeen kanssa.

Kastike

Huuhtele ruskistuspannu valkoviinillä ja kiehauta, halutessa voi lisätä nokareen voita.

Lisäke

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 2 naurista
  • 2 perunaa
  • sipuli
  • suolaa
  • voita
  • hunajaa
  • 1/2 dl vettä

Kuori ja pilko kasvikset. Laita kasvikset uunivuokaan väljästi ja mausta suolalla. Laita nokare voita ja hunajaa päälle, lisää vesi. Paahda uunissa tai grillissä noin 30 min. Halutessasi voit kypsentää kasvikset myös pannussa liedellä.

————-

Keväinen uuden sadon lisäke

  • 150 g uusia perunoita
  • 100 g varhaiskaalia
  • 100 g  uusia porkkanoita
  • 1 kpl vahaissipulia
  • 2 lehtipersiljan oksaa
  • suolaa
  • nokare voita
  • 1dl vettä
  • 1dl kermaa

Pese ja pilko kasvikset. Freesaa perunoita voissa 3 min, lisää porkkana ja kaali, freesaa hetki. Lisää vesi ja suola. Hauduta kunnes neste on haihtunut pois. Lisää kerma ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suola ja lisää sipuli ja persilja.

Tulosta resepti (.pdf)

0 Comments

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *