Marokkolainen hanhipata eli tagine

Resepti 6:lle

  • Kypsää Hauhalan hanhenlihaa (esim 1 pkt hanhen reisipalaa tai koipipalaa)*
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 rkl hanhen rasvaa (hanhen kypsennyksestä talteen otettua sulaa rasvaa)
  • 2 dl kikherneitä (liotettuna, kypsäksi keitettynä) tai säilykkeenä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl rusinoita
  • 1,5 dl kuivattuja luumuja
  • 2 dl hanhilientä tai vettä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl  kanelia
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • ½ tl chilijauhetta

päälle lopuksi:

  • 1 dl  tuoretta korianteria
  • ½ dl mantelilastuja

Ohje:

Kuullosta sipulit hanhen rasvassa, ja lisää pilkotut kasvikset. Kääntele kunnes ne ovat hiukan pehmenneet. Lisää paloiteltu luuton hanhenliha. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet, sekä rusinat, luumut ja hanhiliemi/vesi. Anna ruuan hautua noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku. Lisää pinnalle korianteri sekä mantelilastut.

*) Hanhen koipi- tai reisipalan kypsentäminen: Asettele hanhenlihapalat uunivuokaan tiiviisti nahkapuoli ylöspäin. Mausta valkosipulin kynsillä, rosmariinilla, timjamilla ja suolalla. Kypsennä 120 asteisessa uunissa noin 5 tuntia; kunnes liha irtoaa helposti luista.

Tulosta resepti (.pdf)