Paistettua hanhenmaksaa ja parsasalaattia

Resepti 4:lle

  • 400-500g Hauhalan vaaleaa tai keskivaaleaa hanhenmaksaa
  • 200g tankoparsaa
  • 1kpl mietoa chiliä
  • 1/2pnt kevätsipulia
  • 200g tomaattia
  • 100g kurkkua
  • Erilaisia lehtisalaatteja sekä haluttaessa ituja/versoja
  • ½ sitruuna
  • Tuoretta salviaa
  • Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ohje:

Ota maksat huoneen lämpöön vähintään 1 tunti ennen paistoa.

Kuori parsat tarvittaessa, jos ovat erittäin pieniä ei tarvitse. Huuhtele kasvikset ja salaatti. Halkaise parsat pitkittäin, lohko tomaatti reiluiksi paloiksi. Leikkaa kurkku ja kevätsipuli ja chili ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti käsin varovasti. Kuumenna pannu/grilli. Pyöräytä parsat sekä paprikat öljyssä ja laita ne kuumaan grilliin tomaattien kanssa. Mausta suolalla. Paista kasvikset noin 2min/puoli ja nosta se sivuun odottamaan. Laita maksat pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin.

Paista n. 2,5min/puoli; maksan tulee olla hieman rosee sisältä. Käännettäessä lisää pannulle salvia lehdet ja anna paistua hetki maksan kanssa rapeaksi. Tällä välin mausta lehtisalaatti ja idut 2rkl oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla. Kasaa salaatti vadille kasvisten kanssa. Leikkaa maksat halki. Koristele salvian lehdillä.

Tulosta resepti (.pdf)