Keittiömestari Markus Maulavirran tapaan.
Hanhen koipi- tai reisipalan kypsentäminen: Asettele hanhenlihapalat uunivuokaan tiiviisti nahkapuoli ylöspäin. Mausta kahdella valkosipulin kynnellä, rosmariinilla, timjamilla ja suolalla. Kaada päälle hanhenrasvaa niin että lihat peittyvät. Kypsennä confaamalla 80-90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia (esim yön yli) jonka jälkeen luu irtoaa helposti lihasta. Irrota lihat ja paloittele niitä pienemmiksi poikkisyin.
Liuota papuja kylmässä vedessä yön yli ja kaada vesi pois. Keitä papuja tunnin verran vedessä, jossa on mausteena suolaa, kaksi valkosipulin kynttä, laakerinlehti ja persiljaa. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut juoksevan kylmän veden alla.
Valmista papujen kypsyessä salaatinkastike:
Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita. Vatkaa oliiviöljy mukaan vähitellen. Mausta kastike sitruunamehulla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi. Voit halutessasi lisätä kastikkeeseen hieman parmesaaniraastetta.
Leipäkrutongit:
Kuutioi vaalea leipä ja paahda valkosipuliöljyllä maustettuna kuivaksi.
Salaatin kokoaminen:
Asettele tarjoiluastian reunoille kauniin näköisiä salaatinlehtiä. Revi loput salaatinlehdet ja sekoita ne hanhenlihapalojen, papujen ja kastikkeen kanssa. Aseta seos kokonaisten salaatinlehtien päälle. Koristele salaatti leipäkrutongeilla ja parmesanlastuilla.
Yhteystiedot
Hauhalan Hanhifarmi
Hipsunniementie 61
52150 Hauhala
hauhalan@hanhifarmi.fi
Puh. 015 650 350