Semifinalistit Janne Blomqvist Ravintola Roba:sta (josta kuva) sekä Mikko Lahtinen Hotelli Punkaharjulta ovat valinneet Vuoden Kokki-kilpailussa raaka-aineekseen Hauhalan hanhen. Yhteensä 16 semifinalistia esittävät taitojaan 21.-22.1.2017 kilpailuissa, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Matkamessujen yhteydessä.
Semifinaaliin on valikoitunut alkukilpailun perusteella 15 parasta ehdokasta reseptien ja kuvien perusteella sekä yksi eniten Instagramissa tykkäyksiä kerännyt kilpailija villillä kortilla. Valitut kilpailijat valmistavat esikarsintavaiheen kuvaa ja reseptiä vastaavan annoksen semifinaalissa. Vuoden 2017 alkukilpailun tehtävänä oli valmistaa moderni lämmin annos. Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta, joten annoksen tulee olla kunnianosoitus kotimaisille raaka-aineille ja suomalaisuudelle.
Semifinaaleista kahdeksan parasta etenee finaaliin. Molempien semifinaalipäivien voittajat pääsevät suoraan loppukilpailuun ja loput kuusi valitaan pisteiden perusteella jatkoon. Finaali pidetään huhtikuussa Raflamessuilla Peurungassa ja seuraava Vuoden Kokki valitaan 10.4.2017. Hauhalan Hanhifarmi toivottaa onnea molemmille hanhikokeille semifinaalikoitokseen! Kisaa menemme paikan päälle seuraamaan, ja kannustamaan…