Hauhalan hanhifarmi - Kuusenkerkkäsiirappi

Kuusenkerkkäsiirappia

Tänään tuli keitettyä satsi kuusenkerkkäsiirappia. Raaka-aine siihen on kerätty oman pihan kuusiaidasta, pihan puolelta, jo touko-kesäkuun vaihteessa. Silloin kerkät pakastetaan. Kuusenkerkkäsiirapin keittäminen on ihan helppoa, mutta aikaahan siinä kuluu. Käytämme siirappia kahteen tuotteeseen: Kuusenkerkkämarinadiin (“Hanhenpaisti tai Hanhenfile kuusenkerkkämarinadissa”) sekä Hanhenmaksamoussen maustamiseen. Alun perin ostimme kuusenkerkkäsiirapin valmiina paikalliselta yrittäjältä, mutta sitten hän lopetti kuusenkerkkäsiirapin myynnin. Saimme kuitenkin ostettua häneltä reseptin, opastuksen kera. Nykyään siirappia keitellään kerran tai pari vuodessa. Yhden kerran, vuosia sitten, tuli keitettyä siirappia liian kauan ja saatiin aikaan ennemminkin nekkuja…