Finlandia-talon keittiöpäällikkö Mika Heiskanen paljasti meille jo Hanhen rintafile – reseptinsä, ja lupasi ohjeen myös muidenkin hyödynnettäväksi! Valmistus onnistuu Finlandia-talon kaltaisissa mittavissa puitteissa yhtä hyvin kuin kotikeittiössäkin, mikäli savustusmenetelmä löytyy. Valmistusmenetelmä on varsin uudenlainen; rintafileet maustetaan ensin sokerisuolaamalla ne tunnin verran, jonka jälkeen on vuorossa nahkapuolen käsittely pannulla. Mika Heiskasen mielestä nahkapuoli on parasta laittaa kuumalle pannulle, eikä kylmälle kuten perinteisesti on tapana. Nahkapuolta käristetään rasvaa sulattaen suorastaan mustanpuhuvaksi. Sen jälkeen ruskistetaan pikaisesti lihapuoli, ja sitten savustetaan fileitä hetken aikaa. Rintafileet jäähdytetään ja vakumoidaan yhdessä hanhenrasvan kanssa. Kotikeittiössä tämä vaihe jätetään pois, mutta hanhen rasvaa tarvitaan siinä tapauksessa enemmän, jotta rintafileet saadaan hanhenrasvan peittoon. Lopullinen kypsennys tapahtuu matalassa lämmössä uunissa, aivan kuten confatessa yleensäkin. Valmis tuote sopii sekä kylmänä että lämpimänä tarjottavaksi.
Hanhen rintafileen confausohjetta onkin kaivattu!