Isännän lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita - Sami Kurosen makumatka Saimaalla

2:lle herkuttelijalle

Sami ja Pasi Kurosen tapaan

 

Isännän lettuja Hauhalan Hanhifarmin hanhenmunista

  • 1 hanhenmuna
  • 1 l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl Rapion Myllyn erikoisvehnäjauhoja
  • 300 g sokeria
  • voita paistamiseen

Kuusenhavuvaahto

  • 0,5 l kermaa
  • 0,5 dl kuusenhavusokeria

Ohje:

 

Isännän lettuja Hauhalan Hanhifarmin hanhenmunista

Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää vatkaten 3 dl maitoa ja muut aineet. Lisää loput maidosta ja anna turvota 30 minuuttia. Paista voissa. Nauti mansikoiden ja kuusenhavuvaahdon kanssa.

 

Kuusenhavuvaahto

Vatkaa kermasta ja sokerista kuusenhavukermavaahto.

 

Resepti esiintyi Sami ja Pasi Kurosen valmistamana TV-ohjelmassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla osassa 4 Hurmaava Hanhi. Ohjelmassa valmistettiin ja nautittiin menukokonaisuus:

Alkuruoka: Graavattua hanhen keltuaista ja hanhirilletteä

Pääruoka: Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera

Jälkiruoka: Isännän lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita