Kokit ja Farmarit Finlandiatalolla

Meillä oli ilo ja kunnia päästä mukaan Finlandia-talolle “Kokit ja Farmarit” -illallisen järjestelyihin 26.9.2019. Illasta on julkaistu video youtubessa; sitä katsomalla pääsee vielä mukaan tunnelmaan: Kokit ja Farmarit 2019  Kyseessä oli neljän ruokalajin illallinen, jonka valmistamiseen oli kutsuttu neljä huippukokkia. Kukin heistä vastasi yhden ruokalajin suunnittelusta ja valmistamisesta. Kukin kokki valitsi suomalaisen pientilan, jonka raaka-ainetta haluaisi käyttää. Tuottaja kutsuttiin myös tilaisuuteen kertomaan tilastaan ja tuotannostaan. Finlandiatalon keittiöpäällikkö Timo Lepistö itse kutsui meidät mukaan, ja pääsimme esiintymislavalle heti ensimmäiseksi, sillä hanhiannos oli alkuruokana. Oli mieliinpainuva ainutlaatuinen kokemus päästä Finlandiatalon upeisiin puitteisiin kertomaan maatilastamme ja tuotteistamme. Ja vieläpä heti ensimmäisenä; niin ei tarvinnut jännittää omaa vuoroa odotellessa koko iltaa!
 
Finlandia-talon keittiöpäällikkö Timo Lepistö kertoo idean synnystä: ”Halusin tuoda esiin ajatusta siitä, että ravintolassa syöty annos ei ole pelkästään meidän kokkien aikaan saama elämys, vaan sen valmistaminen on alkanut jo pitkän aikaa ennen kuin raaka-aineet saapuvat keittiöön.”
 
Illan menu oli seuraavanlainen:
 
Kokit ja Farmarit menu
ENSIMMÄINEN RUOKALAJI
Timo Lepistö & Hauhalan Hanhifarmi
Mausteista hanhiterriiniä ja –prosciuttoa sekä karviaismustardoa
Viinisuositus: Generations Riesling, Axel Pauly, Mosel, Saksa 10,00/12 cl
 
TOINEN RUOKALAJI
Eero Vottonen & Mäntymäen luomutila
Herkkutatti-luomukananmunavanukas, metsäsieniä ja kuusella maustettua sienilientä
Viinisuositus: Fontanafredda Langhe Nebbiolo, Piemonte, Italia 10,50/12 cl
 
KOLMAS RUOKALAJI
Jouni Toivanen ja Saloniemen juustola
Vuohta, kurtturuusua ja punajuurta ”Washoku”
Viinisuositus: Gerard Bertrand Art de Vivre, Languedoc-Roussillon, Ranska 10,50/12 cl
 
JÄLKIRUOKA
Markus Hurskainen ja Malmgårdin kartano
”Once upon a time in Malmgård”
Lakritsaleipää Luomu Emmeristä, Porter-karamellia,
omena-fenkolisorbet ja rapeaa kauraa
Viinisuositus: Rotgipfler Auslese, Thermenregion, Itävalta 7,00/4 cl

Jaa artikkeli...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin