Hanhihampurilainen

Resepti 4:lle

Keittiömestari Ilkka Arvolan tapaan.

0,5 kg                Hauhalan hanhen reisipalaa

0,5 tl                  Suolaa

1 kpl                   Valkosipulia

1 rkl                    tuoretta timjamia silputtuna

1 prk (115 g)     hanhen rasvaa

1 rkl                    tuoretta persiljaa silputtuna

120 g                 Varkauden Aito Nakumajoneesi maustamaton

1 rkl                    ryytisinappia

0,5                      sitruunan mehu

0,5 tl                  suolaa

mustapippuria

1                         sipuli

1 dl                     punaviinietikkaa

1,5 rkl                sokeria

1                         pihvitomaatti viipaloituna

pala                    jäävuorisalaattia silputtuna

5                         vehnä- tai briossisämpylää (Leipomo Agassin iso vehnäsämpylä)

pieni kappa       uusia perunoita

0,5 prk               hanhen rasvaa

 

Ohje:

Hanhenlihan kypsennys: Asettele hanhen reisipalat tiukasti sopivaan uunivuokaan. Sirottele suola, timjami ja halkaistu puolikas valkosipuli palojen päälle. Lisää hanhenrasvaa siten, että lihat peittyvät. Hanhenrasvaa kuluu enemmän, mikäli astia on iso. Kypsennä 80-90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia (esim yön yli) jonka jälkeen luu irtoaa helposti lihasta. Jäähdytä hetki, ja irrota lihat luiden ympäriltä. Poista myös nahat sekä luun päässä oleva rustopala. Sekoita kypsän hanhenlihan sekaan loppu valkosipuli murskattuna, sekä persiljasilppu. Maun mukaan voit lisätä myös timjamisilppua ja tarvittaessa suolaa.

Sekoita majoneesin sekaan ryytisinappi, sitruunamehu, suola ja muutama kierros mustapippuria pippurimyllystä.

Leikkaa sipuli viipaleiksi ja lisää ne kattilaan punaviinietikan ja sokerin kanssa. Keitä vähän aikaa miedolla lämmöllä.

Halkaise sämpylät ja paahda leikkauspinnat pannulla tai muurikalla. Kuumenna myös hanhenlihatäyte pannulla tai kattilassa ja kokoa hampurilaiset. Nosta sämpylän pohjan päälle jäävuorisalaatti, hanhenlihasilppu marinoitu sipuli ja tomaatti. Nosta kannen päälle majoneesi, ja paina kansi kiinni!

Hanhen rasvassa paistetut perunat: Halutessasi voit höyryttää perunat ensin kypsäksi ja tarjoiluvaiheessa ruskistaa pannulla tai muurikalla hanhenrasvassa. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää perunat alusta asti hanhenrasvassa, jolloin kypsennysaika on tietysti pitempi.

 

Vinkki: kypsennä hanhenlihaa kerralla isompi määrä, niin voit valmistaa useamman ruokalajin samasta erästä! Katso esim Hanhenkoipiconfit ja Caesarsalaatti hanhesta –ohjeet!