Hanhenkoipiconfit

Resepti 4:lle

  • 4 Hauhalan hanhen koipipalaa (n. 1 kg)
  • 1 rkl karkeata suolaa
  • 1 valkosipuli
  • tuoretta timjamia
  • 200 g hanhenrasvaa

Ranskalainen maalaissalaatti

  • 6 perunaa
  • oliiviöljyä
  • 50 g hanhenrasvaa
  • 1 valkosipuli
  • 3 shalottisipulia
  • 100 g pekonia
  • 1  paprika
  • 10 mini luumutomaatteja
  • ½ puntti parsaa
  • papuja
  • Mausteeksi basilikaa, kirveliä, timjamia ja mustapippuria. Lisäksi mashesalaattia, rucolaa ja basilicaa

Tryffelimajoneesi

  • 2 keltuaisia
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 tl siiderietikkaa
  • 1 rkl  sitruunanmehua
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • ½ tl tryffeliä (hienonnettuna)
  • 2 rkl creme fraiche
  • sokeria
  • suolaa

Ohje:

Asettele hanhen koipipalat tiukasti sopivaan uunivuokaan. Sirottele suola, timjami ja halkaistu valkosipuli palojen päälle. Lisää hanhenrasvaa siten, että lihat peittyvät. Kypsennä 80-90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia (esim yön yli) jonka jälkeen luu irtoaa helposti lihasta. Ruskista kypsennettyjen koipien ja reisipalojen nahka rapeaksi pannulla.

Ranskalainen maalaissalaatti:

Pese perunat hyvin ja kuutioi haluamasi kokoisiksi. Sekoita perunoiden joukkoon oliiviöljyä, hanhenrasva, halkaistu valkosipuli ja timjami. Laita perunat uunipellille tai laakeaan vuokaan ja paahda uunissa 200 asteessa kunnes ne ovat kypsiä. Paahda samalla paprikaa niin, että sen kuori irtoaa. Kuutioi kuorittu paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise minitomaatit ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla yrttien, pekonin ja siivutetun sipulin kanssa. Keitä kuoritut parsat ja pavut. Sekoita kaikki ainekset lämpiminä ja tarjoile hanhiconfitin sekä tuoreiden salaattien kera.

 

Tryffelimajoneesi:

Laita sinappi, etikka, suola, keltuaiset ja sitruunanmehu yleiskoneen kulhoon. Laita kone vatkaamaan ja lisää öljyt ohuena nauhana kulhoon niin että syntyy paksu emulsio. Lisää lopuksi hyppysellinen sokeria, tryffeli ja creme fraichea. Tarkista suolan maku majoneesista ja lisää tarvittaessa.

Tulosta resepti (.pdf)