Canapée Hauhalan Hanhenmaksasta, kirschiä ja kirsikkaa

Pro Gaalassa Finlandia –talolla 30.1.2020

Resepti: Timo Lepistö

n. 500 g             putsattua vaaleaa Hauhalan hanhenmaksaa

300 g                 kermaa

16 g                    suolaa/ 1 kg massaa

2 g                      mustapippuria/ 1 kg massaa

50 g                    pehmeää voita

50 g                    reduktiota

360 g                 kirsikkamehua

40 g                    kirschiä

REDUKTIO

1 dl                     portviiniä

1 dl                     madeiraa

0,7 dl                 konjakkia

                           rosmariinia, timjamia

Paista maksa pienessä määrässä voita, lisää kerma ja kiehauta.

Laita loput raaka-aineet blenderiin, soseuta ja siivilöi.

Täytä tartalettivuoka lämpimällä massalla siten, että reunaa jää noin 2 mm, jäähdytä.

Valuta pakastekirsikasta mehu, mausta se kirschillä ja lisää liivate. Täytä tartaletti kiilteellä.

Koristele esimerkiksi kultahipuilla.

Juomasuositus: Mumm Cordon Rouge Brut

Tulosta resepti (.pdf)