Hauhalan savustettua hanhenrintaa confattuna

Resepti 4:lle

Keittiömestari Mika Heiskasen tapaan.

  • 1 kg Hauhalan Hanhenrintaa (2 rintaa)
  • 25g hienoa merisuolaa
  • 25g sokeria
  • 2,5 dl Hanhenrasvaa vacumissa (uunivuokaan tarvitset enemmän rasvaa. n. 1 L)

Ohje:

Soveltuu sekä lämpimiin, että kylmiin annoksiin.

Hiero mausteet hanhenrintoihin kauttaaltaan ja anna maustua huoneenlämmössä 1 tunti.

Maustumisen jälkeen, paista nahkapuolta kunnes se on paahtunut tumman puhuvaksi.

Perinteistä poiketen, nahkapuoli pannaan paistumaan kuumaan pannuun, ei kylmään pannuun.

Paista lihapuolta vain 5 sekuntia.

Savusta rintoja n. 4 minuuttia esim. leppäpurulla savuaromin saamiseksi

Aseta jäähtyneet rinnat vacumipussiin ja lisää hanhenrasvaa 2,5 dl kilolle.

Kypsennä vacumia uunissa 70 asteen lämpötilassa n. 12 tuntia

Jos käytössäsi ei ole vacumointikonetta, aseta rinnat uunivuokaan, kaada hanhenrasvaa päälle, kunnes peittyy. Kypsennys muuten samoin, vuoka peitettynä.

 

Tulosta resepti (.pdf)