Paistettua hanhenmaksaa ja parsasalaattia

400-500g Hauhalan vaaleaa tai keskivaaleaa hanhenmaksaa
200g tankoparsaa
1kpl mietoa chiliä
1/2pnt kevätsipulia
200g tomaattia
100g kurkkua
Erilaisia lehtisalaatteja sekä haluttaessa ituja/versoja
½ sitruuna
Tuoretta salviaa
Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria

Ota maksat huoneen lämpöön vähintään 1 tunti ennen paistoa.
Kuori parsat tarvittaessa, jos ovat erittäin pieniä ei tarvitse. Huuhtele kasvikset ja salaatti. Halkaise parsat pitkittäin, lohko tomaatti reiluiksi paloiksi. Leikkaa kurkku ja kevätsipuli ja chili ohuiksi viipaleiksi. Revi salaatti käsin varovasti. Kuumenna pannu/grilli. Pyöräytä parsat sekä paprikat öljyssä ja laita ne kuumaan grilliin tomaattien kanssa. Mausta suolalla. Paista kasvikset noin 2min/puoli ja nosta se sivuun odottamaan. Laita maksat pannuun ja mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista n. 2,5min/puoli; maksan tulee olla hieman rosee sisältä. Käännettäessä lisää pannulle salvia lehdet ja anna paistua hetki maksan kanssa rapeaksi. Tällä välin mausta lehtisalaatti ja idut 2rkl oliiviöljyllä ja sitruunan mehulla. Kasaa salaatti vadille kasvisten kanssa. Leikkaa maksat halki. Koristele salvian lehdillä.

Tulosta resepti.(pdf)