Sami ja Pasi Kurosen tapaan
Graavattua Hauhalan Hanhifarmin hanhen keltuaista
Hanhirillette
Savustettua luomu-Siikliä
Graavattua Hauhalan hanhifarmin hanhen keltuaista
Sekoita suola, sokeri ja salvia. Laita puolet sokerisuolasta tasaisesti astian pohjalle. Tee keskelle pieni painauma. Erottele keltuainen. Laita keltuainen painaumaan ja peittele lopulla sokerisuolasekoituksella. Laita 2 vuorokaudeksi jääkaappiin. Pese keltuaisesta suolat kylmällä vedellä. Marmeladin/kumimaisen olomuodon saanut keltuainen on valmis heti käytettäväksi tai sen voi pakastaa.
Hanhirillette
Laita hanhenkoivet vuokaan. Lisää valkosipuli, osa timjamista ja mustapippuri. Täytä vuoka hanhenrasvalla niin, että hanhenkoivet miltei peittyvät. Hauduta yön yli noin 70 asteessa. Revi kypsistä ja lämpimistä koivista lihat kulhoon. Lisää sekaan 1 dl vuoassa ollutta hanhenrasvaa. Mausta suolalla, pilkotulla timjamilla, lehtipersiljalla ja chilillä. Testaa maku. Ota vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Täytä vuoka hanhimassalla. Laita painon alle prässäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Leikkaa annospaloja. Grillaa grillissä tai nauti kylmänä.
Savustettua luomu-Siikliä
Keitä perunat suolavedessä. Savusta perunoita noin 10–15 minuuttia.
Resepti esiintyi Sami ja Pasi Kurosen valmistamana TV-ohjelmassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla osassa 4 Hurmaava Hanhi. Ohjelmassa valmistettiin ja nautittiin menukokonaisuus:
Alkuruoka: Graavattua hanhen keltuaista ja Hanhirillette
Pääruoka: Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera
Jälkiruoka: Isännän lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita
Yhteystiedot
Hauhalan Hanhifarmi
Hipsunniementie 61
52150 Hauhala
hauhalan@hanhifarmi.fi
Puh. 015 650 350