Graavattua hanhen keltuaista ja Hanhirillette - Sami Kurosen makumatka Saimaalla

2:lle herkuttelijalle

Sami ja Pasi Kurosen tapaan

 

Graavattua Hauhalan Hanhifarmin hanhen keltuaista

  • 1 hanhen muna
  • 300g sokeria
  • 300g suolaa
  • Heikkilän yrttitilan kuivattua salviaa

Hanhirillette

  • 2 Hauhalan hanhifarmin hanhen koipea
  • 4 valkosipulin kynttä
  • tuoretta timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 5 kokonaista mustapippuria
  • Hauhalan hanhifarmin hanhenrasvaa
  • 0,5 chili
  • 1 nippu lehtipersiljaa

Savustettua luomu-Siikliä

  • Asikaisen luomu-siikliä
  • Suolaa
  • Savustuspuruja
  • Savustuslaatikko

Ohje:

 

Graavattua Hauhalan hanhifarmin hanhen keltuaista

Sekoita suola, sokeri ja salvia. Laita puolet sokerisuolasta tasaisesti astian pohjalle. Tee keskelle pieni painauma. Erottele keltuainen. Laita keltuainen painaumaan ja peittele lopulla sokerisuolasekoituksella. Laita 2 vuorokaudeksi jääkaappiin. Pese keltuaisesta suolat kylmällä vedellä. Marmeladin/kumimaisen olomuodon saanut keltuainen on valmis heti käytettäväksi tai sen voi pakastaa.

 

Hanhirillette

Laita hanhenkoivet vuokaan. Lisää valkosipuli, osa timjamista ja mustapippuri. Täytä vuoka hanhenrasvalla niin, että hanhenkoivet miltei peittyvät. Hauduta yön yli noin 70 asteessa. Revi kypsistä ja lämpimistä koivista lihat kulhoon. Lisää sekaan 1 dl vuoassa ollutta hanhenrasvaa. Mausta suolalla, pilkotulla timjamilla, lehtipersiljalla ja chilillä. Testaa maku. Ota vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Täytä vuoka hanhimassalla. Laita painon alle prässäytymään jääkaappiin seuraavaan päivään. Leikkaa annospaloja. Grillaa grillissä tai nauti kylmänä.

 

Savustettua luomu-Siikliä

Keitä perunat suolavedessä. Savusta perunoita noin 10–15 minuuttia.

 

Resepti esiintyi Sami ja Pasi Kurosen valmistamana TV-ohjelmassa Sami Kurosen makumatka Saimaalla osassa 4 Hurmaava Hanhi. Ohjelmassa valmistettiin ja nautittiin menukokonaisuus:

Alkuruoka: Graavattua hanhen keltuaista ja Hanhirillette

Pääruoka: Paistettua hanhenrintaa juureslisäkkeiden kera

Jälkiruoka: Isännän lettuja hanhenmunista, kuusenhavuvaahtoa ja mansikoita

 

 

 

 

Saatat myös pitää...