Hanhenmaksa, tumma

Hauhalan Hanhifarmin tumma hanhenmaksa painaa yleensä hieman alle 100 grammaa. Pakkaamme maksoja 1 kg pakkauksiin. Lisäksi kokonaisena pakatun hanhen sisältä löytyy erilliseen pussiin pakatut sydän, tumma maksa ja kivipiira.

Hanhiamme ei pakkoruokita. Tumman ja vaalean hanhenmaksan ero on rasvoittumisessa. Syksyllä hanhet alkavat keräämään vararavintoa ja syövät ruokaansa hyvällä ruokahalulla ja siinä samalla maksakin alkaa rasvoittumaan. Maksat lajitellaan värinsä ja rasvaisuuden perusteella tummaan, vaaleaan ja keskivaaleaan luokkaan.

Tuoretta hanhenlihaa saa meiltä syyskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Pakastettuna lihaa saa vuoden ympäri.

Pääosan tummasta hanhenmaksasta käytämme omien Hauhalan Hanhifarmin hanhipateiden valmistukseen. Tummasta hanhenmaksasta voi valmistaa maukkaan maksakastikkeen tai loistavan maksalaatikon.