Suosittelemme hanhen reisipalalle kypsennystä confaamalla. Confauslämpötiloja ja –aikoja on ohjeissa monia; valinta riippuu siitä tarvitaanko lihat nopeammin kypsäksi vai aiotaanko ne jättää esimerkiksi yön yli uuniin. Maukkain lopputulos tulee alemmassa lämpötilassa pidemmän kaavan mukaan. Confaus onnistuu mainiosti myös leivinuunissakin jälkilämmössä yön yli. Confaukseen kannattaa laittaa kerralla reilumpi satsi lihaa, jolloin saa useamman aterian yhdellä kypsennyksellä. Osan lihasta voi erotella helposti kypsänä luista, ja valmistaa paloista esimerkiksi hanhiragout, ceasarsalaatti tai vaikkapa tagine. Tämä on nykyajan sarjaruuanvalmistusta, ja aikaa säästyy!
Voit katsoa videolta, kuinka keittiömestari Ilkka Arvola valmisti confatusta reisipalasta helpon kesäisen aterian muurikka –pannulla tästä linkistä:
D.O Saimaa Kitchen Hauhalan hanhifarmi paahdettua hanhea ja kesäkasviksia