Hanhenfile kuusenkerkkämarinadissa

Kuusenkerkkämarinadi omassa kotikeittiössämme syntynyt maustamistapa, joka on pysynyt kestosuosikkina vuodesta toiseen. Marinadiin tarvittavat kuusenkerkät kerätään oman pihamme kuusiaidasta. Marinoidut fileet pakataan 1 kappaleen rasioihin. Pakkauksen kokonaispaino on keskimäärin 500 g. Tätä tuotetta löytyy vain harvoista jälleenmyyntipaikoista; mutta varmimmin kyläkaupastamme Hurissalon Salesta.

Tuoretta hanhenlihaa saa meiltä syyskuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Pakastettuna lihaa saa vuoden ympäri.

Kypsennys: Ruskista fileen pinnat pannulla ja siirrä liha uunivuokaan. Kypsennä nahkapuoli ylöspäin 150 asteessa 30/40 minuuttia. Kastike: kuumenna 2 osaa demiglace –kastikepohjaa ja 1 osa ruokakermaa. Lisää karpalohyytelöä maun mukaan.

 

Ainesosat: hanhen rintafile, marinadi: omenamehu, kuusenkerkkäsiirappi, vesi, soijakastike, mausteet, sokeri, merisuola, sakeuttamisaineet: ksantaanikumi, maissitärkkelys, happamuudensäätöaine (E330).