Navigation

(015) 650 350

hauhalan@hanhifarmi.fi

Hauhalan Hanhifarmin hanhenmaksapasteija

(7 tuotearviota)

Hauhalan Hanhifarmin hanhenmaksapasteija levittyy pehmeästi. Se sopii tarjoiltavaksi alkupalana tai leivän päällä.

Lataa: Tuotekortti

Ainesosat: Hanhenliha (32 %), vesi, sianliha, hanhenmaksa (16 %), hanhenrasva, maitoproteiini, maissitärkkelys, suola, mausteet
(mm.sinappi), stabilointiaine (E450), happamuudensäätöaine (E 331), hapettumisenestoaine (E300), säilöntäaine (E250).
Tuotteen kokonaislihapitoisuus: 54 %
Valmistettu suomalaisesta lihasta ja maksasta. Laktoositon ja gluteeniton.
Pakkauskoko: 115 g lasipurkki

7 arviota tuotteelle Hauhalan Hanhifarmin hanhenmaksapasteija

 1. Asta

  Todella maukasta herkkua, käytin juuri voileipäkakussa osan ja osa syötiin sellaisenaan leivän päällä, nam! Toki eettisyyspuoli kiinnostaa onko tämä valmistettu ilman “pakkosyöttämistä”? Voisin ostaa uudestaankin!

  • Hauhalan Hanhifarmi

   Hei Asta! Mukava kuulla että maistui 🙂 Hyvä idea käyttää tätä voileipäkakussa! Aivan oikein, pakkoruokintaa ei meillä käytetä vaan hanhet syövät ihan vapaasti, ja ruokaa on niillä koko ajan tarjolla. On ihan hyvän omantunnon tuote.

 2. Asta

  Todella maukasta herkkua, käytin juuri voileipäkakussa osan ja osa syötiin sellaisenaan leivän päällä, nam! Toki eettisyyspuoli kiinnostaa onko tämä valmistettu ilman “pakkosyöttämistä”? Voisin ostaa uudestaankin!

 3. Rohe

  Hanhenmaksaa vain 16% eli pääraaka-aine on hanhenliha. Voiko edes kutsua hanhenmaksa tuotteeksi? Mausteet peittävät hienostuneen maksan maun. Kaiken kaikkiaan huono tuote.

  • Hauhalan Hanhifarmi

   Hei, Ikävä kuulla että tuote ei vastannut odotuksianne. Tuotteiden nimeämisessä on aina haasteensa, mutta perinteisesti kaupallisissa maksapasteijoissa on enemmän lihaa kuin maksaa. Lainsäädännössä ei ole määritelty paljonko maksan osuus on oltava, mutta sen sijaan maksan osuus on ilmoitettava tuotteen etiketissä, kuten meilläkin. Mikäli etsitte hanhenmaksatuotetta jossa on suurempi maksa%, meillä on kaksi tuotetta ehdolla. 1. Raaka pakastettua vaaleaa hanhenmaksaa, joka tosin tällä hetkellä on loppuunmyyty. Siitä voi tehdä varausta esimerkiksi Anton&Anton -myymälöissä, ja seuraavan kerran sitä pystytään toimittamaan sinne marras/joulukuussa 2020. Varauslistat ovat valitettavasti aika pitkät. 2. Hanhenmaksamousse, jonka valmistuksessa ei käytetä lainkaan lihaa. Maksapitoisuus on 48%. Tuotetta kannattaa etsiskellä Food Market Herkkujen valikoimista, kylmätiskeistä/ palvelutiskiltä.
   Palautteen saaminen on meille toki tärkeää ja reagoimme toimillamme, jos mahdollista. Esimerkiksi tämä samainen tuote arvioitiin Kauppalehden “Linnut purkissa” – artikkelissa vuonna 2010 parhaaksi sanoin “Huolimatta purkin visuaalisesta köpöydestä kokonaisuus, raaka-aineiden laadukkuus ja yleinen hyvä meno nostavat Hauhalan Hanhifarmin Hanhenmaksapasteijan testin voittajaksi, tosin tason kovuudesta johtuen ei suvereeniksi, mutta kiistattomaksi kuitenkin.” Tämä tulos sai aikaan kokonaisvaltaisen visuaalisen ilmeen parantamisen niin pakkauksissa kuin koko yrityksessämme, jotta mainitusta köpöydestä päästiin.

 4. Tiina Miettinen

  Hei, olen todella pettynyt Hanhenmaksapasteijaanne, mielestäni nimi Hanhenmaksapasteija, jo velvoittaa, että tuote on hyvä.
  Olen tilannut hanhenfilettä ja maksaa teiltä sekä ostanut niitä kauppahallista, tuotteet on olleet loistavia ja vielä kotimaisia ja eettisesti kasvatettu.
  Ostin purkin maksaanne, mielenkiinnolla, että herkuttelemme itsetehdyllä viikunahillolla ja hyvällä juurileivällä ja palan painikkeeksi avattiin valkoinen Portviinipullo. Pasteijanne oli kylläkin pettymys, maistui lähinnä aladoobilta, maustepippuriakin oli aivan liikaa. Maksa % näytti kyllä olevan aika olematon. Olen tehnyt hanhenmaksastanne itse pasteijaa ja se on ollut aivan loistavaa.
  Ystävällisin terveisin.:(

  • Hauhalan Hanhifarmi

   Hei, ikävää kuulla että tuote ei vastannut odotuksianne. Patee/pasteija/terriinituotteissa nimeäminen sekä myös reseptiikkakin on vaihtelevaa, ja sen myötä kuluttajien odotukset erilaiset riippuen mihin tuotteeseen kulloinkin vertaillaan! Suomalaisessa kaupallisten tuotteiden maksapasteijaresepteissä käytetään lihaa ja maksaa sekä mm silavaa (meidän tuotteessamme tämän sijasta hanhen rasvaa).
   Voisin suositella tuohon mainitsemaanne tarjoiluun Hanhenmaksamoussea, joka on valmistettu hanhenmaksasta (48%) ja on miedosti meustettu. Jotkut keittiömestarit jalostavat tätä tuotetta sekoittamalla siihen vaahdotettua kermaa tai smetanaa, jonka jälkeen tuotetta voi vaikkapa pursottaa. Samoin voi jalostaa Hanhenmaksapasteijaakin. Kaikkien tuotteidemme valmistusaineluettelot sekä ravintosisällöt löytyvät täältä kotisivuiltamme, kyseisen tuotteen kohdalta.
   Aidoimmillaan hanhenmaksaa voi maistella paistamalla (tai kesällä grillaamalla) kokonaisen hanhenmaksan, jonka maustaa vain suolalla. Vaalea hanhenmaksa on tällä hetkellä loppuunmyyty, mutta saatavilla jälleen joulun alla.
   Mukava kuulla, että olette pitäneet hanhen rintafileestä ja maksasta. Toivottavasti mieleisiä hanhituotteita löytyy jatkossakin tarjoiluistanne!

 5. Paula

  Hyvä peruspatee, arkisempaa käyttöön, palttoonnapeille rtinomainen. Käytän tätä myös tehdessäni beef wellingtonia, helppo levittää.

 6. Sanna

  Maukas ja helposti levittyvä hanhenmaksapasteija. Ei toki korvaa aitoa “foie gras”ia, mutta on muuten monikäyttöinen lisä kotikeittiössä.

 7. Katja Hämäläinen

  Kiitos, maistuvaa oli, liiankin. Purkin avattuani huomasin yhtäkkiä syöneeni sen kerralla tyhjäksi piparjuuri – tillinäkkärin kanssa.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.